Nový web zpřehlední informace o bezpečnosti

0

brno, brno střed, bezpečnější brno, nový web


Brno se připojí k městům se speciálním webem, který občanům usnadní přístup k informacím z oblasti bezpečnosti a prevence. Radní dnes projednali a schválili projekt Bezpečnější Brno. Ten zajistí vznik stejnojmenné webové stránky.

Cílem projektu Bezpečnější Brno je vybudovat webovou stránku, která bude informovat na jednom místě o důležitých záležitostech z oblasti bezpečnosti, prevence kriminality a prevence rizikového chování. Půjde například o aktuality, nové projekty, výzkumy, dokumenty, statistiky, legislativu, praktické informace, řešení životních situací a další. „Cílem nové platformy bude občanům Brna usnadnit přístup k informacím z oboru bezpečnosti, veřejného pořádku a prevence. Kromě nejnovějších poznatků z těchto oborů bude součástí telefonická linka, e-mailová adresa a formulář pro zaslání dotazu. Brňané tím získají možnost napsat nebo zavolat, co je z této oblasti zajímá nebo tíží. Tento systém dopomůže k okamžitému řešení konkrétních situací. Zásadním bodem je propojení více městských aktérů, konkrétně půjde o Městskou policii Brno, Policii České republiky, město, neziskové organizace a další instituce,“ nastínila primátorka města Brna Markéta Vaňková.   

Bezpečnější Brno bude zaštiťovat Odbor sociální péče Magistrátu města Brna, kde v rámci oddělení Koordinačního centra prevence vznikne pozice koordinátora projektu. Rozvoj a posílení systému prevence kriminality je jednou z důležitých priorit ve strategických dokumentech města. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář