Brněnští hasiči nadchli na Dni otevřených dveří

Brněnští hasiči uspořádali na centrální hasičské stanici Den otevřených dveří. Návštěvníci viděli ukázky stabilizace budov, dopravní nehody a vyprošťování.


Brněnští hasiči uspořádali včera na centrální hasičské stanici „Den otevřených dveří“. Každý z návštěvníků měl možnost, nahlédnout do zázemí hasičské stanice, s výjezdovou technikou a s technickými prostředky, které jsou běžně používány u zásahu.

Hasiči si pro návštěvníky připravili ukázku stabilizace narušené statiky budovy a stabilizace výkopu. Namodelována byla situace dopravní nehody dvou osobních automobilů s ukázkou vyprošťovacích nástrojů. Zpřístupněna byla vybraná výjezdová technika. Své vybavení, zaměření a činnost u zásahu prezentovali také členové lezeckého družstva a letečtí záchranáři. K vidění bylo i mobilní operační středisko a případné velitelské nebo týlové stanoviště. Návštěvníci si také mohli prohlédnout videozáznamy z vybraných událostí od požárů přes technické zásahy až po dopravní nehody.

Hasiči tradičně mysleli i na nejmenší návštěvníky, pro které zde byl individuální program. Základních informací o chování za mimořádné situace se jim formou kvízu, skládaček a omalovánek, dostalo u stánku preventivně výchovné činnosti. Prakticky si mohli vyzkoušet uhasit „požár“ střechy na maketě domečku a zapózovat rodičům v kabině hasičského vozu.

Hasiče na Lidické v průběhu soboty navštívilo víc jak 1.200 návštěvníků a domácí mazlíčky jsme do statistiky nezahrnuli.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy