Čtyři týmy míří do finále

BRNO: Více než stovka studentů 3. a 4. ročníků středních škol si změřila své síly na akci Máš na to.




Více než stovka studentů třetích a čtvrtých ročníků středních škol si ve čtvrtek změřila své síly na akci Máš na to, kterou už posedmé uspořádalo Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje. Soutěž byla navržena tak, aby prověřila nejen fyzické schopnosti soutěžících, ale také jejich důvtip, týmovou spolupráci při řešení modelových situací a znalosti pravidel silničního provozu. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 27 škol a 132 soutěžících. Vítězem se stal tým ze školy Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo (GPOA). Spolu s vítězi postoupily do moravského finále soutěže, které se bude konat příští týden v Kojetíně, týmy ze Střední školy André Citroëna Boskovice, Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka v Brně a Obchodní akademie a střední školy polytechnické ve Veselí nad Moravou.
Svým výkonem organizátory příjemně překvapila studentka GOAP Znojmo, která se ve fyzických testech prezentovala šedesáti kliky. Přitom ke splnění disciplíny je jich třeba udělat osmnáct. Dlužno dodat, že právě s kliky mají uchazečky o práci u policie tradičně nemalé problémy.
Fyzické testy, které jsou součástí přijímacího řízení k Policii ČR a byly jednou ze soutěžních disciplín, si může vyzkoušet i široká veřejnost. Akce proběhne 18. října 2024 ve všech okresních městech Jihomoravského kraje. Zájemci se mohou zaregistrovat na e-mailu nabor.brno@pcr.cz.

por. Bohumil Malášek, 4. října 2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy