Cukrárnu v Lužánkách bude provozovat Veřejná zeleň města Brna

Zrekonstruovaný bývalý sklad nedaleko hřiště pro děti v Lužánkách bude sloužit jako cukrárna a kavárna. Povede ji Veřejná zeleň města Brna. Radní dnes na své schůzi doporučili zastupitelům schválit dodatek zřizovací listiny této příspěvkové organizace.


„Původně skladovací objekt se díky rekonstrukci proměnil na cukrárnu a kavárnu, která bude mít u návštěvníků Lužánek jistě úspěch. V této části parku – a nedaleko dětského hřiště – dosud nebyla žádná možnost občerstvení. Cukrárnu bude provozovat správce parku Veřejná zeleň města Brna, jakmile zastupitelé schválí dodatek zřizovací listiny. Ten organizaci dovoluje vést pohostinskou činnost, pekařství a cukrářství. Provozovna by měla být slavnostně otevřena už v červnu,“ nastínila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Rekonstrukce probíhala v loňském roce a letos se úpravy dokončovaly. Náklady dosáhly 8 milionů korun. „Kromě kávy, čaje či zákusků bude cukrárna nabízet i pochutiny na gril. Veřejné grily se totiž nacházejí nedaleko. Se zásobováním se počítá ráno, aby nerušilo klidný chod parku a jeho návštěvníky v pozdějších hodinách, a Veřejná zeleň města Brna k němu využije tichý elektromobil. Cukrárna bude otevřena denně od 10 do 20 hodin a fungovat bude celoročně,“ doplnil náměstek primátorky města Brna pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.06.2023 07:36




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy