Dotace podpoří rekonstrukci střechy haly Rondo i zázemí pro hráče na Městském baseballovém stadionu

Řešit zatékání do haly Rondo a zvýšit komfort hráčů na Městském baseballovém stadionu se rozhodli brněnští radní. Dotace ve výši 10 milionů korun na rekonstrukci střechy Ronda a 11,7 milionu korun na rozšíření zázemí baseballistů získá z městského rozpočtu společnost STAREZ – SPORT. Financování projektů musí ještě posvětit zastupitelé.


„Střecha haly Rondo je z větší části původní a je na hranici své životnosti. Při intenzivních deštích prosakuje střešní konstrukcí voda. Špatný stav potvrdily také sondy. Z posudku vyplývá, že střecha vykazuje konstrukční vady a rizikové detaily, které neodpovídají současným normám. Proto STAREZ – SPORT zajistí její rekonstrukci, podle odhadů by měla vyjít na 23 304 000 korun bez DPH. Doporučili jsme proto zastupitelům souhlasit s udělením dotace ve výši 10 milionů korun,“ přiblížil radní města Brna pro oblast sportu Tomáš Aberl.

Zastupitelé se budou také zabývat doporučením radních ohledně schválení dotace na rozšíření sociálního zázemí Městského baseballového stadionu v Komárově. „Rozšíření je nutné, aby bylo možné pokrýt služby jak pro oddíl Draci Brno, tak pro mistrovství Evropy v roce 2023. Stadion v Komárově je pro šampionát stěžejní, odehrají se tu zápasy základní i finálové skupiny. V projektu jsou navrženy tři montované kontejnerové stavby včetně inženýrských sítí. Jedna obslouží hřiště pro juniorské týmy, to v současné době zázemí nemá vůbec. Ve druhé jsou toalety či sprchy a v poslední budově se počítá v přízemí se šatnami a v prvním podlaží se zázemím pro komentátory,“ popsal Tomáš Aberl. Celkové odhadované náklady činí 11,7 milionu korun bez DPH a stejné výše by měla dosáhnout také dotace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.06.2023 07:34




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy