Interaktivní výstava Malý princ Elišky Podzimkové v Moravském zemském muzeu v Brně otevírá kouzelný svět plný fantazie

Magický les ozářený velkým měsícem, mech, lávové kameny, pod nohama užaslých návštěvníků se plazí jazyky voňavé mlhy… Jedinečný svět plný fantazie na interaktivní výstavě Malý princ Elišky Podzimkové je v Moravském zemském muzeu přístupný do 5. března.


Světově uznávaná multimediální umělkyně speciálně pro Brno připravila v premiéře nové kreativní stanoviště, kde si každý může dotvořit jednu z Eliščiných fotografií, a mnoho dalšího.

Obrazy na výstavě magicky ožijí

Interaktivní výstavě s rozšířenou realitou Malý princ, která se od listopadu do začátku března zabydlela v Dietrichsteinském paláci MZM na Zelném trhu v centru Brna, dominují obrázky z nového vydání legendární klasiky Antoina de Saint-Exupéryho. Eliška Podzimková je připravovala na Islandu a jak je pro její tvorbu typické, jde o kombinované fotografie s ilustracemi. A stejně jako v Eliščině knize, tak i obrazy na výstavě pro každého diváka magicky ožijí. Návštěvníci si mohou do svých tabletů nebo telefonů zdarma nainstalovat aplikaci Artivive, díky níž se v na první pohled statických obrazech začne odehrávat příběh. Kouzlo!

„Cílem výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který působí nejen na oči, ale i další lidské smysly. Nabízí návštěvníkům možnost opustit každodenní realitu a alespoň na chvíli se vrátit do dětství,“  říká Eliška Podzimková.

Unikátním spojením dokonale zvládnutého kreslířského řemesla, fotografie, moderních technologií a nespoutané představivosti Eliška vytvořila tajemný intimní prostor, který umožní návštěvníkům ponořit se do hlubin vlastní fantazie a odnést si nebývale intenzivní zážitek. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace. Odvážlivci mohou třeba vnořit ruce do obrovského mechového vejce, najít a ohmatat ukryté zvířátko a následně jej zkusit nakreslit. Nebo se ve starém stanu zaposlouchat do audioknihy Malý princ a k tomu vytvořit stínohru s loutkami pro diváky vně stanu. 

Eliška Podzimnková je všestranná umělkyně

Eliška Podzimková je mladá česká animátorka, ilustrátorka, fotografka a všestranná umělkyně. V roce 2014 absolvovala Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Nejen díky svému profilu na Instagramu @AnimateNY (nyní @eliskap) získala uznání doma i ve světě. Má na kontě např. spot pro Jamieho Olivera, obsazení titulní stránky newyorského deníku Metro, dokreslené fotky pro americký Vogue či články v celosvětových médiích

V Čechách spolupracovala s Tomášem Klusem na jeho turné Recyklus, ilustrovala knížku Marie Doležalové a spoluvytvořila knižní vydání průvodce Honest Guide s Jankem Rubešem. Pro pražský magistrát připravila projekt PrahART, kde vnáší umění do dopravních prostředků, režírovala spot pro cenu Gratias Tibi pro Člověka v tísni a věnuje se i reklamní tvorbě. V současné době pracuje na seriálu Plešouni pro onkologicky nemocné děti, protože po vlastní zkušenosti ví, že je potřeba k léčbě přistupovat co nejvíce optimisticky a edukativní animovaný seriál by k tomu mohl pomoci. Nově pracuje také na projektu Tanzánie, který by měl spatřit světlo světa již na podzim tohoto roku.

Interaktivní výstava Malý princ

Interaktivní výstava Malý princ se otevřela už 16. listopadu 2022 a bude pokračovat až do 5. března 2023 v Dietrichsteinském paláci MZM na adrese Zelný trh 6 v Brně.

Web: www.eliskap.com

Instagram: eliskap

Foto: Jan Cága

Zdroj: TZ 2media

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy