Kastelánská prohlídka na zámku Valtice: Nezapomenutelný zážitek u příležitosti Hradozámecké noci

Zámek Valtice se letos připojuje k akci Hradozámecká noc s unikátní kastelánskou prohlídkou. Kastelán Richard Svoboda povede návštěvníky večerní trasou, začínající přípitkem v bývalé kuchyni. Prohlídka zahrne barokní kapli s varhanami, reprezentační komnaty a výstup k hodinám ve věži.


Ze zámecké kuchyně až k hodinám ve věži s kastelánem zámku

U příležitosti konání Hradozámecké noci nabídne zámek Valtice 24. srpna 2024 od 18:00 hod. mimořádnou kastelánskou prohlídku s vínem. Nezvyklou večerní trasou provede kastelán valtického zámku Richard Svoboda. Prohlídka bude zahájena na nádvoří zámku v prostoru bývalé zámecké kuchyně. Po welcome drinku následuje prohlídka barokní kaple za doprovodu historických varhan, na které zahraje mikulovský varhaník Miroslav Frydrych. Výprava pokračuje do reprezentativních komnat a taky do míst, kam se běžně nechodí. Zcela výjimečně návštěvníci vystoupají až k hodinám v zámecké věži a nahlédnou do krovů. Zakončení obstará krátká degustace a valtické víno dostane také každý účastník s sebou. Cena prohlídky je jednotná 680 Kč za osobu, vstup od 18-ti let. Vstupenky doporučujeme koupit v předprodeji online, anebo na hlavní pokladně. V rámci Hradozámecké noci budou probíhat také speciální komentované prohlídky, otevřeno bude zámecké Knihkupectví a Vinotéka na nádvoří zámku do 21:00.

Zámek Valtice se letos připojí k celorepublikové akci Hradozámecká noc se zcela unikátní prohlídkou, kterou vykoná sám kastelán zámku, Richard Svoboda. Tento speciální večerní program začne přípitkem na nádvoří v prostorách bývalé zámecké kuchyně, kde hosty přivítá welcome drink.

Následující část procházky zavede návštěvníky do barokní kaple, kde mikulovský varhaník Miroslav Frydrych předvede hru na historické varhany. Tento úchvatný hudební zážitek doplní neobvyklý pohled do míst, kam běžně návštěvníci nemají přístup. Prohlídka pokračuje skrze impozantní reprezentační komnaty a míří také do skrytých zákoutí zámku. Výjimečnou zastávkou bude výstup až k zámeckým hodinám ve věži, kde účastníci zároveň nahlédnou do podkrovních prostor.

Celý večer bude zakončen krátkou degustací valtických vín, která získala řadu prestižních ocenění. Každý účastník si navíc odnese láhev vína jako suvenýr. Pro tento exkluzivní zážitek je stanovena jednotná cena 680 Kč na osobu, přičemž účast je umožněna pouze osobám starším 18 let.

Vstupenky na tuto atraktivní prohlídku se doporučuje zakoupit v předprodeji online nebo přímo na hlavní pokladně zámku. Hlavní pokladna zůstane otevřena do začátku akce, což umožní snadnější nákup i těm, kteří preferují osobní odběr vstupenek.

V rámci Hradozámecké noci budou dále probíhat speciální komentované prohlídky pro širokou veřejnost. Otevřeno bude také zámecké knihkupectví a Vinotéka na nádvoří zámku, kde se návštěvníci mohou zdržet do 21:00 hodin.

Tato událost slibuje nezapomenutelný zážitek spojený s historií, hudbou a víny. Příležitost pohlédnout na zámek Valtice z neobvyklých úhlů a užít si atmosféru tohoto architektonického klenotu v neobvyklou hodinu by si neměl nechat ujít žádný milovník historie a vína.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy