Město našlo zhotovitele pro práce na vodovodu a kanalizaci v Útěchovské

Nové kanalizace, přípojek a rekonstrukce vodovodu se dočkají obyvatelé ulice Útěchovské. Radní dnes na projekt vybrali zhotovitele. Rozsáhlé práce, které zlepší nevyhovující situaci v oblasti a umožní výstavbu kanalizace v dalších blízkých ulicích, dostala na starosti firma Skanska. Nabídková cena činí 49 570 132 korun bez DPH.


„Kanalizace a vodovod v Útěchovské je nevyhovující. To bychom chtěli dostavbou a rekonstrukcí zlepšit. Na práce, které nyní v ulici chystáme, pak bude moci navázat výstavba kanalizace v dalších blízkých ulicích. Stavební práce v Útěchovské by měly začít letos v říjnu a na jejich dokončení má zhotovitel 37 týdnů. Z nabídek, které posuzovala komise, vyšla jako nejvýhodnější firma Skanska, která předpokládá náklady ve výši 49 570 132 korun bez DPH,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková. 

V projektu se počítá s výstavbou 468 metrů dešťové a splaškové kanalizace mezi křížením s Dohnalovou a ulicí Na Kovárně. Vodovod bude zrekonstruovaný v délce 448 metrů. Počítá se také s pracemi na kanalizačních a vodovodních přípojkách v celkové délce přes 500 metrů. Po dokončení prací také zhotovitel upraví povrch komunikace nad rýhou kanalizace. V současné době se zpracovává projekt na kompletní rekonstrukci komunikace v celé šíři.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.08.2022 12:56




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy