Odlet z Vídně bude ještě komfortnější: parkování za 500 korun na týden, autobus zdarma na nádraží a odsud přímý vlak na letiště

Přímou vlakovou linku z Brna na vídeňské letiště podpoří město zvýhodněným parkováním u Zetoru v Líšni a navazujícím bezplatným autobusem na hlavní nádraží. Novinka začne fungovat od 1. února, v pilotním režimu zatím poběží do 10. června.


Přímé vlakové spojení s mezinárodním letištěm Vídeň-Schwechat zajišťuje město Brno prostřednictvím nasmlouvaného dopravce od 11. prosince loňského roku, vlaky z brněnského hlavního nádraží vyjíždějí v 3:48 hod. „Od zavedení zvýhodněného parkovacího tarifu spojeného s bezplatným odvozem na nádraží si slibujeme zvýšení atraktivity této linky a zlepšení komfortu pro cestující zejména z okolí Brna,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Rada města Brna dnes schválila dva potřebné dokumenty, a to změnu ceníku parkování a smlouvu s Dopravním podnikem města Brna, který zajistí kyvadlovou dopravu. „Prvních 7 dní parkování vyjde při využití nově zavedeného zvýhodněného tarifu na 500 Kč, každý další pak na 50 Kč. Podmínkou pro jeho uplatnění je vyplnění registračního formuláře na www.parkovanivbrne.cz,“ sdělil radní Petr Kratochvíl.

Autobusy budou vypravovány pouze ve dnech, kdy po tom bude ze strany cestujících poptávka, provoz by tak měl být rentabilní. Za jednu cestu uhradí město Brno částku 1 334 korun bez DPH.

Vzhledem k tomu, že zajištění uvedených služeb proběhne v pilotním režimu, jehož účelem je zejména ověřit zájem cestujících, bude Odbor dopravy MMB jejich využití pravidelně monitorovat a případně navrhovat úpravy parametrů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.02.2023 08:50




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy