Projekt na využití srážkových vod míří do další fáze. Začínají se zpracovávat projektové dokumentace

Na podzim loňského roku byla dokončena studie, jejímž cílem bylo navržení možných opatření pro efektivní záchyt a využití dešťové vody. Nyní se díky rozhodnutí Rady města Brna projekt posouvá do další fáze. Začnou se zpracovávat projektové dokumentace jednotlivých řešení.


„Studie proveditelnosti se zabývala tím, jak v sedmi městských částech zavést účinné hospodaření s dešťovými vodami. Jedná se o zastavěné území o rozloze 386 ha. Neprověřovali jsme pouze budovy, ale také různá prostranství, parkoviště, chodníky nebo celé areály. Nyní jsme vyčlenili 21 milionů korun na vypracování projektových dokumentací jednotlivých řešení, která budou stanovena po společných jednáních s městskými částmi. Z navrhovaných opatření mohu zmínit například zachytávání vody ze střech do akumulačních a retenčních nádrží, vytváření travnatých průlehů a retenčních rýh, zavádění štěrkových trávníků, propustných povrchů apod.,“ uvedl náměstek pro životní prostředí Jaroslav Suchý.

Studie se zabývala sedmi lokalitami v následujících městských částech: Bohunice, Kohoutovice, Komín, Nový Lískovec, Brno-sever, Černovice a Židenice.

Po vytipování vhodných opatření budou zpracovány projektové dokumentace. U samotné realizace se počítá se spolufinancováním z evropských fondů (Operační program Životní prostředí).



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.06.2023 07:33




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy