Řidič s zákazem řízení způsobil nehodu

Drastická honička proběhla minulý čtvrtek na Jihomoravsku, kde řidič ignoroval dopravní značení a ohrožoval okolí. Pronásledování skončilo po nehodě na poli a ve vinici. Řidič měl zákaz řízení do roku 2033, což bylo důvodem k jeho útěku. Nyní mu hrozí trestní stíhání.


Drastická honička, ke které došlo minulý čtvrtek na Jihomoravsku, vnesla do ulic obcí i okolních polí momenty napětí. Policie nyní zveřejnila videozáznam, který divoký úprk zdokumentoval. Událost se odehrála, když řidič ignoroval dopravní značení a ohrožoval ostatní účastníky provozu.

Incident začal v jedné z místních obcí, kde řidič výrazně zrychlil, nebral ohledy na ostatní vozidla a cyklisty, a pokračoval směrem k poli. Na záznamech z palubní kamery je vidět, jak starší cyklista musel rychle opustit úzkou cestu, aby se vyhnul střetu s dvojicí automobilů.

Policisté se snažili uprchlíka zastavit několika manévry, včetně cíleného nárazu do bočních dveří jeho auta. Ani to řidiče nezastavilo, a podařilo se mu pokračovat v jízdě přes úzké polní cesty. Pronásledování se však netrvalo dlouho, protože v mírné zatáčce sjel do kukuřičného pole, prorazil drátěný plot a projel pět řad vinohradu.

Po havárii muž z auta vyskočil a pokusil se uniknout pěšky, ale policisté ho rychle dopadli ve vinohradu. 'Řidič měl dobrý důvod k útěku, auto nebylo jeho a za volantem neměl co dělat. Má totiž zákaz řízení až do roku 2033,' popsal situaci policejní mluvčí Petr Vala.

Muž na místě odmítl test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Teď mu hrozí trestní stíhání za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, což může vést až ke dvěma letům vězení. 'Tento recidivista je stíhán na svobodě,' dodal Vala.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy