Rychle ztratili nemalé částky

KRAJ: Během necelé půlhodiny vydělal podvodník více než půl miliónu korun.




Jediný mail stačil podvodníkovi k získání hodně zajímavé částky. Zprávě v záhlaví se jménem jeho banky bezmezně uvěřil senior z Brněnska a reagoval přesně tak, jak si falešný bankéř představoval. Podle doporučení si prostřednictvím zaslaného odkazu obnovil své konto. Do formuláře vyplněné požadované údaje pak podvodník pohodlně zneužil. Obratem na různé účty během několika desítek minut poslal více než šest set tisíc korun. Když bylo konto poškozeného nepřístupné, pochopil, že byl podveden.
Prakticky stejným způsobem získal podobnou částku možná stejný pachatel. Ten zaslal šedesátnici z Hodonínska webový odkaz, který vyplnila a následně podvodníkovi přeposlala i bezpečnostní kód. Údaje podvodník bleskově zneužil. Během necelé půlhodiny převedl na podvodná konta bezmála půl miliónu korun
Inzerát na zajímavé investování zlákal devětačtyřicetiletou ženu z Břeclavska. Ta postupně velmi úspěšně zhodnocovala vložené prostředky. Když došlo k výkyvu na investičním trhu a zisky začaly hodně klesat, podvodný bankéř doporučil další investici. Na to žena souhlasně reagovala odesláním padesáti tisíc korun. Další požadavek už znamenal pochybnosti, které vyústily v oznámení případu policii. Za měsíční obchodování ztratila poškozená více než půl miliónu korun.

por. Bohumil Malášek, 12. září 2024 Související dokumenty rychle_1209.mp3
Velikost souboru:1,1 MB / formát MP3



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy