Vážná nehoda autobusu u Omic: Padající strom zranil řidičku

Vážná nehoda autobusu se stala na silnici třetí třídy u Omic kvůli pádu stromu. Řidička utrpěla středně těžká zranění a byla převezena do Fakultní nemocnice Brno. Akce hasičů trvala přes 40 minut. Silnice byla neprůjezdná až do třetí hodiny ranní. Nehodu způsobily silné přívalové deště.


Nehoda Autobusu na Třetí Třídě

Vážná nehoda autobusu na třetí třídě

Nehoda se odehrála krátce před dvacátou hodinou na silnici třetí třídy v blízkosti Omic. Podle policejního mluvčího Petra Valy došlo k neštěstí v důsledku pádu stromu na projíždějící autobus, jehož větve prorazily čelní sklo a zasáhly interiér. Uvádí se, že řidička autobusu utrpěla nejvážnější zranění a musela být neprodleně převezena do nemocnice.

Na místě zasahovali záchranáři, kteří poskytli řidičce první pomoc. Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že byla pacientce poskytnuta kyslíková terapie, byla stabilizována a následně převezena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno se středně těžkými poraněními.

Lenka Martinková, mluvčí nemocnice, během úterního dopoledne upřesnila, že řidička autobusu není v ohrožení života a že je hospitalizována na klinice úrazové chirurgie. „Pacientka má hlavně pohmožděniny a je ve stabilizovaném stavu,“ sdělila Martinková.

Jaroslav Mikoška, mluvčí jihomoravských hasičů, označil zásah při nehodě za velmi komplikovaný. Hasiči museli nejprve uvolnit větve zaseklé v čelním skle autobusu, což zabránilo okamžitému vyproštění řidičky. „Řidičku jsme vyprostili asi po čtyřiceti minutách, přičemž jsme úzce spolupracovali se záchranáři,“ uvedl Mikoška.

Silnice nedaleko Omic, kde se nehoda stala, byla zcela neprůjezdná od deváté hodiny večer do třetí hodiny ranní. Odstraňování následků nehody nevedlo k žádným větším dopravním komplikacím. Autobus zajišťoval náhradní dopravu za vlakový spoj Českých drah, který byl z důvodu výluky mimo provoz.

Nehodu podle prvotního vyšetřování způsobilo extrémně špatné počasí. V oblasti byly v době nehody silné přívalové deště, které značně podmáčely okolí silnice. Policie předběžnou škodu odhadla na 100 tisíc korun.

Podle statistik Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje došlo během dne k několika událostem souvisejícím s dešťovým počasím, včetně čerpání vody a odstraňování popadaných stromů. Nejvíce práce měli hasiči ve Veselí nad Moravou a v Mutěnicích, kde zasahovali u požáru střechy způsobeného úderem blesku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy