Basketbalistky bojují v Česko-slovenském poháru: Hradec Králové a KP Brno v souboji o 5. - 8. místo

Basketbalistky Žabiny Brno a Chomutov zvítězily ve vzrušujícím boji o postup do semifinále Česko-slovenského poháru. Stoupalová s 17 body dala nejvíce bodů za Žabiny Brno, Fučíková s 19 body vedla Chomutov k úspěchu. Hradec Králové a KP Brno však na soupeře nestačily a budou bojovat o 5.-8. místo.


Ve vzrušujícím boji o postup do semifinále Česko-slovenského poháru basketbalistek si Žabiny Brno a Chomutov odnesly důležité vítězství. Pro české týmy to byl významný moment, který je přivedl o krok blíže k prestižnímu ocenění. Za Žabiny Brno proměnila nejvíce bodů Stoupalová s 17 body, zatímco Fučíková s 19 body stála za úspěchem Chomutova.

V zápasu Žabiny Brno proti Šamorínu dominovaly české hráčky od samého začátku. Skóre 116:60 ukázalo jejich silnou hru a snahu postoupit mezi elitní týmy turnaje. Příběh Stoupalové, mladé hráčky, která zaznamenala nejvyšší počet bodů ve svém týmu, je jedním z vrcholů tohoto zápasu. Její výkon ukázal, že se úspěšně vypořádala s tlakem a podala excelentní výkon.

Chomutov se utkal s Ručomberokem a byl svědkem dramatického zvratu. Český tým na začátku zápasu prohrával, avšak v průběhu zápasu zvrátil situaci ve svůj prospěch a nakonec slavil triumf s výsledkem 64:59. Hlavní hvězdou Chomutova byla Fučíková, která zápasu naplno ovlivnila.

Naopak Hradec Králové a KP Brno zažily zklamání, když nestačily na své soupeře Piešťanské Čajky a Banskou Bystrici. Hradec Králové podlehl Čajkám v poměru 50:67, zatímco Brněnský tým prohrál s Banskou Bystricí 71:81. Obě česká družstva tak budou muset soupeřit o konečné 5. až 8. místo v turnaji.

První semifinálový zápas 27. ledna tedy nabídne souboj mezi Žabiny Brno a Chomutovem, který slibuje být velkolepým duelem. Obě česká družstva si chtějí upevnit místo ve finále a postoupit o krok blíže ke zlaté trofeji. Druhý semifinálový zápas povede Piešťanské Čajky proti Banské Bystrici.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 14:08



0 +
 
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024