Brno podpoří zeleň ve městě

Rada města Brna dnes doporučila zastupitelstvu schválit poskytnutí transferů městským částem na projekty týkající se zeleně a také změnu účelu části účelového investičního transferu poskytnutého městské části Brno-Tuřany z realizace projektu Park Lesíček na realizaci akce Ozelenění ulice Grunty.


V rozpočtu je pro tento rok na projekty a realizace ploch zeleně alokována částka 30 milionů korun. První vlna transferů již proběhla, v druhé, té současné, mohou být městským částem poskytnuty transfery ve výši 13 827 000 korun. 

„Brno se dlouhodobě profiluje jako město, které se snaží rozvíjet se v souladu s přírodou. Pracujeme s modro-zelenou infrastrukturou, podporujeme zelené střechy, podepsali jsme memorandum o snížení emisí CO2. Podpora zeleně v městských částech je tak dalším z řady kroků, které vedou ke zkvalitnění zelených ploch a rozvoji přírody ve městě,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Naším dlouhodobým cílem je posílit výsadbu a zakládání nové zeleně a vodních ploch, zajistit dostatek parků pro rekreaci a zvyšovat biodiverzitu ve městě. To nyní probíhá v rámci projektu Nové parky pro Brno. Příspěvek dostanou například Černovice na realizaci sadu Turgeněvova ve výši 1,5 milionu korun, Kníničky na projektovou dokumentaci Jedlého parku ve výši 200 tisíc, Kohoutovice na projektovou dokumentaci parku Axmannova ve výši 500 tisíc či Slatina na realizaci parku Přemyslovo náměstí ve výši 3 miliony korun. Pro realizaci parku Lesíček se podařilo městské části vybrat zhotovitele, který nabídl nižší cenu, než se předpokládalo. Byly tak uspořeny finance ve výši 135 tisíc korun,“ dodal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.06.2022 10:04




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy