Město i letos počítá s podporou sportu

Na dnešním zasedání se radní zabývali podporou sportu. Schválili vyhlášení dvou dotačních titulů týkajících se podpory významných sportovních akcí a vybraných sportovních odvětví.


„Brno je městem sportu, a proto chceme stejně jako v předchozích letech podporovat místní kluby a sportovce. Na dnešním jednání jsme schválili dva dotační programy, které mají za cíl podpořit sportovní organizace v jejich mezinárodním působení a v pořádání důležitých šampionátů nebo soutěží,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

První dotační titul se týká významných sportovních akcí a mezinárodních soutěží typu mistrovství světa, mistrovství republiky, evropské pohárové soutěže a další. Objem pro tuto finanční oblast činí 12 500 000 Kč. Maximální výše dotace pro jeden projekt je 3 000 000 Kč.

Druhý dotační titul cílí na brněnské sportovní kluby účastnící se oficiálních soutěží v kolektivních sportech v seniorské kategorii. Objem finančních prostředků pro tuto oblast je 2 375 000 Kč. Maximální výše dotace pro jeden projekt je 700 000 Kč. Do tohoto programu bylo letos mimo jiné zařazeno také sportovní odvětví futsal a malý fotbal.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.02.2022 08:28




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy