Mistrovství České republiky v blendování vína

Pátý ročník Mistrovství ČR v blendování vína Winemeritage se koná 16. května 2024 v Hvězdárně a planetáriu Brno. Týmy z celé republiky budou soutěžit ve vytváření cuvée z bílých moravských vín.


Na scénu vinařského umění v České republice přichází pátý ročník prestižního Mistrovství v blendování vína Winemeritage, které se uskuteční 16. května 2024. Tato akce se bude konat od 18 hodin ve Hvězdárně a planetáriu Brno, spolupořadateli události. Složení poroty je pokračování zavedené tradice - o nejlepší kupáž z vín vybírají významné osobnosti moravské vinařské scény.

Soutěžní týmy z různých koutů naší republiky budou mít za úkol vytvořit cuvée z bílých moravských vín. Tj. víno, které vzniká blendováním několika odrůd. Tým, který vytvoří nejlepší cuvée, bude odměněn sto padesáti lahvemi svého míchaného vína, každá s originální etiketou, kterou si vítězové vytvoří.

Odbornou porotu tvoří významné osobnosti vinařského světa, včetně Franka Smulderse, držitele titulu Master of Wine, Miloše Michlovského, Kláry Kollárové, Kamila Prokeše, Lubomíra Dvořáčka, Josefa Valihracha ml. a Libuše Vrbové.

Během události se ucítí speciálně i hosté, kteří se mohou účastnit soutěže Secret blend. Tato soutěž spočívá v degustaci cuvée, které porota namíchala a následném hádání, v jakém poměru jsou jednotlivé odrůdy vína. Výherce soutěže Secret Blend si odnese hodnotné a lákavé ceny.

Akce nabídne také vinařský workshop WSET, který povede Frank Smulders MW. Pokračovat se bude ve výjimečném rautu, volné degustaci vín a ochutnávce jídla ze Jihomoravského kraje označeného značkou Regionální potravina.

Večerem provede Mike Mazey, australský enolog, Wine Educator a autor knihy WineWords. Úzce se tak spjou vize organizátorů s ambicemi renomovaného vinařského odborníka.

Záštitu nad pátým ročníkem Mistrovství ČR v blendování vína převzal hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Jan Grolich. Pozici pořadatele zastává Vzdělávací centrum MKM s.r.o. společně s Hvězdárnou a planetáriem Brno. Akci podporují rovněž SZIF, Národní vinařské centrum, Mendelova univerzita v Brně, Bohemia sekt s.r.o., BS Vinařské potřeby, RUDIŠ – RUDIŠ architekti, Jazykové centrum Correct, Regionální muzeum Mikulov, KOREK Mikulov a Okresní hospodářská komora Brno – Venkov.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vila Tugendhat

Hlavní zprávy