Podpora ekologické výchovy a oživení nábřeží i vnitrobloků pokračuje

Stejně jako v předchozích letech i letos Brno pokračuje v podpoře ekoprojektů. U tří dotačních programů byly aktualizovány podmínky tak, aby mohly být opětovně vypsány.


„Dotační programy na podporu projektů ekologické výchovy, na oživení nábřeží brněnských řek a ozelenění a úpravu vnitrobloků – to jsou tři tituly, u nichž jsme aktualizovali podmínky nutné pro vypsání dalšího ročníku. Zájemci, kteří by si rádi zažádali o dotaci pro následující období, se veškeré informace dozví na webu ekodotace.brno.cz. Sběr elektronických žádostí bude probíhat od 15. září do konce října. Rád bych vyzdvihl letošní téma pro projekty ekologické výchovy, jímž je udržitelnost spotřeby a výroby potravin,“ upřesnil 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

O objemu prostředků vyhrazených pro zmíněné dotační tituly rozhodne na prosincovém zasedání Zastupitelstvo města Brna při schvalování rozpočtu na rok 2023. V loňském roce bylo na revitalizaci zeleně ve vnitroblocích alokováno 3 400 000 korun, na oživení nábřeží 250 000 korun a na podporu projektů ekologické výchovy 2 000 000 korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.08.2022 10:41




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy