Rychlý zásah dronu uhasil požár v Hustopečích

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly při požáru trávy, křovin a stromů v Hustopečích. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu a přivoláno jedenáct jednotek. Požár se podařilo uhasit bez škod na majetku, díky rychlému zásahu s dronem. Příčinou bylo pálení odpadu, jeden člověk byl zraněn.


Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu

V pondělí 02. 09. 2024 zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru trávy, křovin a stromů v obci Hustopeče. Plameny, které se rychle šířily v obtížně přístupném terénu, pokryly plochu o rozměrech 250 x 100 metrů.

Operační středisko reagovalo na situaci a vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Postupně se na místo sjelo celkem jedenáct jednotek hasičů.

Zásah hasičů přinesl efekt. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu několika vodními proudy v čase 14.27 hodin. Celá akce byla završena úplným uhašením požáru v 16.54 hodin.

Pro usnadnění průzkumu terénu hasiči využili dron vybavený termokamerou. Díky rychlé a efektivní intervenci nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Hasiči svým zásahem ochránili majetek v odhadované hodnotě 50 tisíc korun.

Příčinou požáru bylo pálení rostlinného odpadu. Bohužel, při incidentu se zranil jeden člověk.

Petr Příkaský, HZS Jihomoravského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy