V Medlánkách se otevřel nový pumptrack a parkour

Ve veřejně přístupném sportovním areálu na Jabloňové ulici byl v úterý 9. května slavnostně otevřen projekt z participativního rozpočtu Dáme na vás s názvem Pumptrack a parkour v Medlánkách. Jedná se o další moderní sportoviště určené zejména pro starší děti a teenagery, které bylo realizováno na základě přání a hlasů Brňanů.


„Jsem rád, že na nově otevřeném sportovišti z participativního rozpočtu měli návštěvníci slavnostního otevření možnost vidět i exhibiční jízdy na pumptracku a ukázky cvičení parkouru. Oblíbenost parkourových hřišť i pumptrackových drah v kombinaci se zdejšími velmi dobrými podmínkami jistě přiláká nové sportovce a potěší i ty, kteří doposud cvičili jinde,“ uvedl radní pro participaci Filip Chvátal.

„Cílem projektu bylo realizovat dnes tolik populární pumptrack a workoutové prvky, které jsou řešením, jak trávit volný čas aktivně sportem na čerstvém vzduchu,“ dodal navrhovatel Petr Tříska.

Projekt Pumptrack a parkour v Medlánkách získal v roce 2019 podporu 1754 hlasů a umístil se na 12. místě mezi vítěznými projekty. Náklady na stavbu sportoviště byly 3,6 milionu Kč.

Další informace k projektu naleznete na webu: https://paro.damenavas.cz/projekt/?id=1212.

I letošní ročník participativního rozpočtu Dáme na vás nabízí až do 15. května možnost přihlašovat projekty na zlepšení Brna a samozřejmě do 31. května lze podpořit nápady ostatních.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.05.2023 07:21




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy