Zasaďte si vlastní strom a pomozte lesu v oboře Holedná

Sázíme stromy pro Brno. Tak se jmenuje akce, která se uskuteční v sobotu 7. května 2022 v oboře Holedná. Jejím cílem je vysadit na předem určených místech co nejvíce sazenic stromů.


Kůrovcová kalamita za poslední čtyři roky poznamenala nejenom brněnské lesy. Při odstraňování jejích následků lesníci z městské společnosti Lesy města Brna vynakládají enormní úsilí a v současné době ji mají pod kontrolou. „Snahou lesníků je vykácené holiny co nejdříve zalesnit. Na sobotu 7. května jsme proto společně připravili akci pro veřejnost, při které budeme v Oboře Holedná sázet nový les. Máme nachystáno přibližně 6 tisíc sazenic, mezi nimiž je nejvíce zastoupen dub a v menším množství i buk. Lesy totiž sázíme smíšené tak, aby byly odolné vůči změnám počasí a škůdcům. Každý se na místě dozví, jak se sazenice v lese sází a jakým způsobem je o ně potom pečováno. Připraven bude i doprovodný program: za zmínku stojí například lesní pedagogika nebo vystoupení trubačů společnosti Lesů města Brna,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík, který nad akcí převzal záštitu. 

Samotná akce se uskuteční od 10 do 16 hodin, přesné místo sázení najdou zájemci v následujícím odkaze: https://mapy.cz/s/juvufubupa. V den konání budou v oboře Holedná umístěny i naváděcí cedule. „Vzhledem k tomu, že se v okolí obory nenachází dostatek parkovacích míst, apelujeme na zájemce, aby využili městské hromadné dopravy. Dopravní podnik posílí i některé spoje vedoucí k Holedné. Od vstupu do obory u obůrky s divočáky bude k místu sázení jezdit vláček Zoo Brno. Určen je především pro menší děti a návštěvníky se sníženou pohyblivostí,“ doplnil Petr Hladík.

Nářadí bude na místě k zapůjčení, návštěvníkům je doporučeno zvolit vhodnou obuv a rukavice. Veškeré aktuality budou zveřejněny na FB profilu organizátora, jímž je městská společnost Lesy města Brna. Na doprovodném programu bude spolupracovat spolek Filiánek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.05.2022 12:39




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy