Hudební Večer v Lednici - Špaček a Sekera ohromí klasickými díly

0

hudební koncert, klasická hudba, Josef Špaček, Miroslav Sekera, Lednice koncert, blog, blogall


Večer plný hudebních požitků v Zámecké jízdárně v Lednici dne 5. října nabídne vystoupení houslisty Josefa Špačka a klavíristy Miroslava Sekery. Na programu jsou díla od Beethovena, Liszta, Smetany a Sibelia.

Večer plný hudebních požitků nabídne Zámecká jízdárna v Lednici 5. října od 19 hodin. Na programu vystoupí výrazní interpreti, houslista Josef Špaček a klavírista Miroslav Sekera. Akce slibuje nezapomenutelný kulturní zážitek, který ocení milovníci klasické hudby.

Hudebníci zahájí večer dílem Ludwiga van Beethovena, konkrétně Houslovou sonátou č. 4 a moll, op. 23. Beethovenova sonáta je charakteristická svou strhující dynamikou a hlubokým emocionálním nábojem, který dokonale zvýrazní virtuozitu obou umělců.

Následovat bude brilantní Parafráze na Verdiho Rigoletta od Ference Liszta. Tento kus je důkazem Lisztova mistrovství v transkripci a jeho schopnosti přenést operní dramatismus na klávesy klavíru. Miroslav Sekera se jistě postará o dokonalé ztvárnění tohoto technicky náročného díla.

V první části večera zazní ještě dílo Bedřicha Smetany s názvem Z domoviny. Tento národní skladatel je známý svou schopností zachytit český lidový duch a jeho skladby vždy představují silnou národní identitu. Z domoviny není výjimkou, a diváci se mohou těšit na bohatě emocionálně zabarvenou interpretaci této nádherné skladby.

Po přestávce přijde na řadu výběr deseti kusů pro klavír od Jeana Sibelia. Sekera představí IV. Romanssi, V. Valssi, VI. Idyll, VII. Andantino, IX. Romanssi a X. Barcarola. Tyto drobné klavírní klenoty jsou prostoupené jemnou lyrikou a důmyslnou harmonií. Každý z vybraných kousků se odlišuje svou náladou a barvami, což zajišťuje pestrý a zajímavý posluchačský zážitek.

Večer uzavře další Sibeliovo dílo, čtyři humoresky pro housle a orchestr, op. 89. Josef Špaček představí Humoresku č. 1 g moll, Humoresku č. 2 g moll, Humoresku č. 3 Es dur a Humoresku č. 4 g moll. Tyto hravé a energické skladby dokonale ukáží houslistovu technickou úroveň a muzikální cit pro detail.

Koncert v Lednici tedy slibuje večer plný fascinujících hudebních okamžiků. Setkání s těmito dvěma skvělými interprety a pestrý program od klasiky až po romantismu přinese posluchačům nevšední kulturní zážitek.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář