Nadýchali přes tři promile

KRAJ: Velikonoční svátky budou nejen na jihomoravských silnicích ve znamení dopravně bezpečnostní akce.


Předvelikonoční čas přinesl policistům při dopravních kontrolách v krátkém časovém rozmezí hned třikrát až neuvěřitelný pohled na výsledek dechové zkoušky na alkohol. Smutný primát drží sedmačtyřicetiletý šofér osobního automobilu Citroen, který v noci svou jízdou upoutal pozornost hlídky v Bílovicích nad Svitavou. Když se řidič při vystupování vozidla musel přidržovat dveří a následně upadl na zem, měla hlídka jasno. Přístroj při dechové zkoušce ukázal závratnou hodnotu 3,68 promile. Řidič se netajil tím, že od odpoledne popíjel vodku a pivo. Jelikož nebyl schopný udržet se na nohou a musel při kontrole sedět na zemi, putoval k vystřízlivění na záchytku.
Podobný scénář se odehrál po poledni na Hodonínsku. Tam hlídka zastavila osobní automobil Škoda, jehož řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Hned při prvním kontaktu s pětačtyřicetiletým mužem bylo policistům jasné, že je pod vlivem alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu 3,13 promile.
Ještě desetinu vyšší hodnotu nadýchal při večerní kontrole v Břeclavi stejně starý řidič osobního automobilu Ford. Při kontrole se netajil tím, že se dlouho věnoval popíjení alkoholu. Naopak s tím, že nevlastní řidičské oprávnění, se pochopitelně nechlubil.
Plnou šíři vozovky využívající cyklista musel být v Nedvědici podezřelý pro projíždějící policejní hlídku. Pětatřicetiletý cizinec při kontrole nadýchal skoro dvě promile. Začínající velikonoční svátky budou nejen na jihomoravských silnicích ve znamení rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce. Právě na řízení pod vlivem alkoholu se budou policisté ve velké míře zaměřovat. Vedle toho budou cílit také na další časté nešvary řidičů. Ať už je to nedodržování maximální dovolené rychlosti, předjíždění či nevěnování se řízení. Jejich pozornosti neujdou ani další účastníci silničního provozu, cyklisté či chodci. por. Bohumil Malášek, 28. března 2024 Související dokumenty Nadýchali_2803.mp3
Velikost souboru:1,4 MB / formát MP3



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy