Opilý vandal ničil auta na Fryčajově ulici, škoda 120 tisíc korun

V brně na ulici Fryčajova byl v noci zatčen opilý vandal, který demoloval zaparkovaná auta. Policie ho zadržela s naměřeným alkoholem 1,29 promile. Škoda na rozbitých vozech činí 120 tisíc korun. Muži nyní hrozí až roční vězení za poškození cizí věci.


Opilý vandal demoloval zaparkovaná auta v Brně

Předminulou noc byl hluk na ulici Fryčajova pro jednoho z obyvatel evidentně zřetelný. Probudil ho a při pohledu z okna viděl, jak se na ulici potácí očividně opilý muž, který rozbíjí zaparkovaná auta. Tento incident okamžitě ohlásil na tísňovou linku.

„Ano, volající uvedl, že ho vzbudil hluk a z okna vidí, jak se na ulici pohybuje opilý muž demolující vozidla,“ potvrdila tisková mluvčí policie Andrea Cejnková.

Policisté okamžitě vyrazili na místo incidentu a dokázali dotyčného muže zadržet na konečné tramvaje v brněnské části Obřany. Během dechové zkoušky mu bylo naměřeno 1,29 promile alkoholu v krvi.

Muž nebyl schopen policistům vysvětlit, co ho vedlo k tomuto vandalizmu, ani proč si vybral právě ta konkrétní vozidla. „Doufáme, že se nám to podaří zjistit, až bude střízlivý a budeme ho moci znovu vyslechnout,“ doplnila Cejnková.

Pachatel provedl největší škodu tou, že pouliční dopravní značkou rozbil čelní sklo jednoho z vozidel, což vlastníkovi způsobilo škodu ve výši 60 tisíc korun. Celkové škody na všech poškozených autech se pak vyšplhaly na 120 tisíc korun.

Muž je nyní pod podezřením ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Kromě finanční náhrady škody mu nyní hrozí i až roční pobyt za mřížemi. Zatím má čistý trestní rejstřík, což by mohl brát jako určitou polehčující okolnost.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.05.2024 06:45



0 +
 
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy