V Brně se chystá show s rekordním počtem dronů

Společnost Spectrum Production připravuje v Brně show s rekordním počtem dronů. Přehlídka Ignis Brunensis tentokrát představí 250 dronů a diváci se mohou těšit na vizuální cestu po evropských městech a tematiku "Voda je život".


S překonanými rekordy v počtu dronů přichází Spectrum Production se svou novou show nad Brněnskou přehradou. 'Začínali jsme před čtyřmi lety se stovkou dronů. Ve posledních dvou letech jsme jich měli 200. Letos se ale rozhodujeme posunout hranice dále tím, že jich nasadíme 250,' sdělil David Zaorálek, zástupce firmy Spectrum Production.

Jedna z klíčových atrakcí bude show Jsme Evropa, která se zaměřuje na naše společné evropské hodnoty. 'Bude to vizuální cesta po nejkrásnějších evropských městech,' přiblížil Zaorálek. Druhá část bude zahalena do tematu Voda je život, která divákům představí cestu vody, která umožnila vznik různých organismů.

Přehlídka Ignis Brunensis také zahrnuje sérii pěti ohňostrojů, s prvním se začíná 1. června v Komárově a ostatní budou nad Brněnskou přehradou. Účastníky v soutěžní části představí týmy z Česka, Německa, Slovenska a Rakouska. 'Všechny tyto týmy mají za sebou vítězství v ohňostrojových soutěžích v Americe, Asii i Evropě. Opět se tak můžeme těšit na show na naprosto nejvyšší úrovni,' zdůraznil Ondřej Morávek ze společnosti Snip & Co., která stojí za organizací akce.

Ohňostroje budou vypouštěny ve 22:30, zatímco sobotní dronová show začne o půl hodiny dříve. Diváci mohou vychutnat světelné spektákly zdarmobili. Pro ty, kteří hledají pohodlnější prožitek, je možné zakoupit vstupenky do zvukových tribun.

Organizátoři doporučují návštěvníkům, aby využívali hromadnou dopravu, která bude posílena a bude zahrnovat i noční spoje, aby se vyhnuli komplikacím v dopravě. V minulosti byly hlavní soboty charakteristické velkým náporem diváků.

Festival Ignis Brunensis také zahrnuje řadu zábavních akcí, které se konají od května až do září. Mezi další doplňkové akce patří mezinárodní policejní mistrovství v jezdectví, oslava 160. výročí brněnských hasičů nebo Dopravná nostalgie s jízdami historických vozidel.

Drony vytvoří obrazy se dvěma výraznými motivy. Ten první  v sobotu 8. června na dvacáté výročí českého vstupu do Evropské unie, druhý o týden později se zaměří na vodu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy