Muž, který shodil turistu z hradeb dostal 10,5 roku vězení

V Brně byl Maďar odsouzen k 10,5 letům vězení za pokus o vraždu po incidentu u hradu Špilberk, kdy napadl muže, který spadl ze zdi hradu. Oběť útoku přežila, ale stále se potýká s vážnými následky.


V pudorysném kontextu kriminálního pátrání se vynořila závažná událost, která se odehrála po tom, co Madarász se svými přáteli vystoupil ke hradu Špilberk. Jedna nepředvídatelná interakce s mužem u hradních zdí vedla k následným dramatickým deštníkům. Madarász, který se údajně nacházel v podnapilém stavu, vyhrožoval anglicky uživatelem telefonu se slovy 'zabiju tě', po nichž následoval zásadní a násilný trestný čin.

Obviněný Maďar úmyslně napadl muže, což vedlo k pádu ze zdi. Tento trestný čin byl klasifikován jako pokus o vraždu, za což byl Madarász odsouzen k 10,5 letům vězení. Přístup soudu k incidentu byl jasný - muž, který se stal obětí útoku, naštěstí pád přežil, ale i nyní se stále potýká s jeho následky. Státní zástupce Ivan Hrazdira upozornil na skutečnost, že útok mohl vyústit v tragický výsledek. Důkazní břemeno proti obviněnému bylo značné, což vedlo k návrhu desetiletého trestu odnětí svobody.

Od doby zadržení v září se Madarász nachází ve vazbě. Jeho emocionální projevy během soudního procesu měly pohnutky a ukázaly zdánlivou důvěru ve spravedlivý proces. Jeho obhájce se zabýval protichůdnými důkazními podklady, které byly předloženy proti jeho klientovi a upozornil na to, že zločin nelze jednoznačně připsat Madarászovi.

Nicméně podle státního zástupce byl to Madarász, který často měnil své svědectví, což vedlo k náznaku nedůvěryhodnosti. Soudce potvrdil, že není možné, aby došlo ke záměně obviněných, protože několik svědků prohlásilo, že Madarász a jeho bratranec měli různé barvy triček. Rovněž byl obviněn z toho, že útok byl motivován arogancí a naprostým nedostatkem úcty k životu, který byl naprosto nevyprovokován. Verdikt není zatím pravomocný a obhájce si ponechal lhůtu na odvolání. V důsledku toho zůstane Madarász i nadále ve vazbě, dokud bude rozhodnutí soudního dvora nezvratné.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy