Muž, který shodil turistu z hradeb dostal 10,5 roku vězení

V Brně byl Maďar odsouzen k 10,5 letům vězení za pokus o vraždu po incidentu u hradu Špilberk, kdy napadl muže, který spadl ze zdi hradu. Oběť útoku přežila, ale stále se potýká s vážnými následky.


V pudorysném kontextu kriminálního pátrání se vynořila závažná událost, která se odehrála po tom, co Madarász se svými přáteli vystoupil ke hradu Špilberk. Jedna nepředvídatelná interakce s mužem u hradních zdí vedla k následným dramatickým deštníkům. Madarász, který se údajně nacházel v podnapilém stavu, vyhrožoval anglicky uživatelem telefonu se slovy 'zabiju tě', po nichž následoval zásadní a násilný trestný čin.

Obviněný Maďar úmyslně napadl muže, což vedlo k pádu ze zdi. Tento trestný čin byl klasifikován jako pokus o vraždu, za což byl Madarász odsouzen k 10,5 letům vězení. Přístup soudu k incidentu byl jasný - muž, který se stal obětí útoku, naštěstí pád přežil, ale i nyní se stále potýká s jeho následky. Státní zástupce Ivan Hrazdira upozornil na skutečnost, že útok mohl vyústit v tragický výsledek. Důkazní břemeno proti obviněnému bylo značné, což vedlo k návrhu desetiletého trestu odnětí svobody.

Od doby zadržení v září se Madarász nachází ve vazbě. Jeho emocionální projevy během soudního procesu měly pohnutky a ukázaly zdánlivou důvěru ve spravedlivý proces. Jeho obhájce se zabýval protichůdnými důkazními podklady, které byly předloženy proti jeho klientovi a upozornil na to, že zločin nelze jednoznačně připsat Madarászovi.

Nicméně podle státního zástupce byl to Madarász, který často měnil své svědectví, což vedlo k náznaku nedůvěryhodnosti. Soudce potvrdil, že není možné, aby došlo ke záměně obviněných, protože několik svědků prohlásilo, že Madarász a jeho bratranec měli různé barvy triček. Rovněž byl obviněn z toho, že útok byl motivován arogancí a naprostým nedostatkem úcty k životu, který byl naprosto nevyprovokován. Verdikt není zatím pravomocný a obhájce si ponechal lhůtu na odvolání. V důsledku toho zůstane Madarász i nadále ve vazbě, dokud bude rozhodnutí soudního dvora nezvratné.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024