Michal Hašek se vrací do politického zápolení s hnutím PRO Jindřicha Rajchla

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje, Michal Hašek, zvažuje návrat do politiky před krajskými volbami. Chystá půdu pro svůj comeback ve straně PRO, kterou vede Jindřich Rajchl. Hašekův návrat by mohl ohrozit voliče sociální demokracie a přinést změny v jižní Moravě.


Jeden z nejkontroverznějších politiků jihomoravského kraje a bývalý hejtman Michal Hašek, se po letech absence v politice, rozhodl znovu pokusit o návrat na politickou scénu. V barvách strany PRO Jindřicha Rajchla, v níž zastává post šéfa jihomoravské organizace, si připravuje půdu pro možný návrat na politické výsluní, a to třeba už na podzim v krajských volbách.

Pro mnohé je spojení Haška s Rajchlem překvapivé, neboť Hašek je znám jako dlouholetý sociální demokrat a nyní se spojil se stranou, jejíž nálepky mnoho lidí vnímá jako kontroverzní. Avšak Hašek na tiskové konferenci prohlásil, že svoje hodnoty nijak nezměnil a považuje tento krok za logický. Bývalý sociální demokrat má na jihomoravské politické scéně silné postavení. Jeho návrat do politiky by mohl ohrozit nejen svoje bývalé voliče, ale také některé členy jeho bývalé strany. Experti se domnívají, že Hašek bude chtít získat půdu zejména u těch voličů, kteří dříve hlasovali pro sociální demokracii a které nyní chtěl zpět na stranu hnutí PRO.

Na jaře loňského roku se Hašek pokusil o politický comeback, když spoluzakládal spolek Nespokojení. Tento pokus však nevyústil v založení politické strany, a tak se Hašek následně spojil s Rajchlem. V hnutí PRO také najdeme takové osobnosti, jako je bývalá brněnská náměstkyně primátora Klára Liptáková, nebo bývalý sociálně demokratický senátor Jozef Regec.

Michal Hašek tedy stojí před důležitým rozhodnutím, zda se pokusit znovu stát hejtmanem jižní Moravy, nebo zda zůstat šéfem jihomoravské organizace hnutí PRO a pokračovat v jeho růstu. Jisté je, že jeho politický comeback bude pozorně sledován a může přinést řadu změn v jižním Moravě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy