Velké oznámení Oktagonu: Na Štvanici budeme naposledy!

Sedm let, sedm turnajů a nespočet zážitků pro všechny fanoušky, kteří díky turnajům OKTAGON MMA objevili slavné místo českého sportu - Štvanici. Turnaje zde byly ikonické, jedinečné, okouzlující, nejoblíbenější a ty na konci července budou jak pro bojovníky, tak pro fanoušky také poslední…


„Kdo na Štvanici nikdy nebyl, nedokáže pochopit co tam všichni zažívají. Ti co tam byli jednou se vždy rádi vrací, protože to kouzlo nočního turnaje v bezprostřední blízkosti oktagonu chtějí zažívat zas a znovu,” bilancuje působení promotér Oktagonu Ondřej Novotný. Před časem on i oficiální kanály Oktagonu mluvili o dvojité porci, kterou vidíme naposledy. Spousta lidí si myslela, že těmito slovy je myšlen pouze přídavek. Skutečnost je ale smutnější. Oktagon už se v budoucnu na Štvanici nevrátí.

Image title

Ostrov mezi Karlínem a Holešovicemi, který zažil památné chvilky českého i československého sportu, je s Oktagonem spjatý už od samých počátků organizace. Attila Végh si to s Paulem Brynem rozdal na turnaji Oktagon 3 v červenci 2017 a od té doby se v primárně tenisové aréně konaly další čtyři turnaje. Vypadá to ale, že dva následující, které nás čekají na konci července, už budou definitivně poslední.

“Problémy provázely už letošní Štvanici,” připustil spolumajitel organizace ve svém pravidelném podcastu MMA Letem světem. “Chtěli jsme turnaj ohlašovat už v březnu, ale následně jsme museli vše zastavit a se zodpovědnými lidmi znovu sednout k jednacímu stolu.” Problémem Štvanice jako venkovního stadionu jsou nejen hlukové limity, které se tak dotýkají například koncertů v rámci half-time show či ohňostroje, ale také kapacita arény (cca 8000 míst), která i z hlediska finančních nákladů nehraje ve prospěch Oktagonu. “Nejkrásnější turnaj v roce” je sice brandovou pýchou organizace, kterou obdivují na celém světě, ale zároveň stojí čím dál tím víc peněz i starostí a to se dá respektovat jen do určité hranice. Rentabilnost je problém i z důvodu obrovské kvality zápasníků, kteří se turnajů účastní (řada z nich patří do první světové stovky žebříčku) a jejich finanční náročnosti. Samotné produkční náklady turnaje pak bez výplat bojovníků přesáhly půl milionu eur.

Image title

“Když už se máme s tímhle místem, které jsme si vypiplali a přirostlo nám k srdci loučit, tak ve velkém! A i proto dva dny,” zmínil dále ve vysílání Novotný. “V pátek nás čeká více zápasů, jeden bude i s překvapením, které se návštěvníci dozví až na místě, čeká nás, pevně věříme, bombastická a tematická halftime show a samozřejmě největší sportovní událost léta v Praze.” Vstupenky na sobotní turnaj jsou již vyprodané, na pátek jich zbývá na Ticketportalu zhruba polovina.

Během obou turnajů nás čekají titulové zápasy. První ve váhové kategorii do 61 kg mezi Magardem a Limou, kteří se od prvního vzájemného setkání upřímně nemají v lásce. V sobotu nás pak čeká dlouho očekávaný titulový duel mezi Keitou a Sanikidzem v kategorii do 66 kg, kde se Keita může zapsat do historie organizace jako teprve druhý plnohodnotný double-champ. Nového soupeře se po pátečním duelu Piráta Krištofiče s Polákem Bryczekem dozví pro svou titulovou obhajobu také Patrik Kincl. Na turnajích se dále představí také ikona domácí scény Karlos “Terminátor” Vémola, Ivan “Buki” Buchinger, “Baba Jaga” Mikulášek, Vlado Lengál a další špičkoví zápasníci z celého světa.

O Oktagonu
Oktagon MMA
je československá organizace pořádající turnaje ve smíšených bojových uměních (MMA) na území České republiky, Slovenska a Německa. Jejími zakladateli a majiteli jsou Ondřej Novotný a Pavol Neruda. První turnaj organizace uspořádala 10. prosince 2016 v Praze. V současnosti organizace uspořádala za 5 let více než 30 turnajů. Organizace připravuje každoročně také sportovní reality show ze světa bojových sportů Oktagon Výzva.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají bojové sporty, nezapomeňte navštívit www stránky, které se zabývají MMA bojovníky a přináší unikátní rozhovory s nimi.

Zdroj textu a fotografie: ČTK PROTEXT

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.06.2023 08:43



0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy