Modernizace Sálu Břetislava Bakaly

0

Adaptace Sálu Břetislava Bakaly, divadelní provoz, stropní LED osvětlení, Divadlo Bolka Polívky, 11, dubna, blog, region24


Adaptace Sálu Břetislava Bakaly na divadelní provoz je téměř dokončena. Změny zahrnují stropní LED osvětlení, rozšíření jeviště a nová sedadla. Divadlo Bolka Polívky bude budoucím uživatelem budovy a první představení bude 11. dubna.

Do ukončení adaptace Sálu Břetislava Bakaly na divadelní provoz zbývají již jen poslední hodiny. Stavební práce, které začaly na počátku listopadu, jsou téměř dokončeny a zhotovitel dnes začal předávat stavbu městu.

Aktuální provozovatel objektu, Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, a Divadlo Bolka Polívky jako budoucí uživatel prostor, rovněž sehráli důležitou roli v realizaci části prací.

„Po necelých pěti měsících, Sál Břetislava Bakaly je nyní moderně vybaven a kapacitně přizpůsoben pro bezproblémový divadelní provoz,' uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Stropní LED osvětlení umožňující stmívání, rozšíření jeviště a instalace nových sedadel jsou mezi klíčové změny, které byly provedeny.

Divadlo si také pořídilo novou technologii ozvučení a světelnou techniku pro vylepšení divadelního zážitku. „Nyní, po převzetí sálu, začneme s postupným zapojováním a testováním, abychom se ujistili, že je vše připraveno na blížící se premiéru,' doplnil principál divadla Boleslav Polívka.

Také sociální zázemí a šatny pro účinkující prošly rekonstrukcí. „Stavební práce a technické rozvody financuje město, interiérové vybavení divadlo, zatímco poliklinika se postará o opravu vzduchotechniky,' informoval investiční náměstek primátorky René Černý.

Venkovní práce na Sále Břetislava Bakaly byly zahájeny 7. listopadu 2023 a celkové náklady města Brna na tento projekt činí 13.306.288,97 Kč bez DPH. Po dokončení prací a převzetí staveniště Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, bude Sál předán budoucímu uživateli, tedy Divadlu Bolka Polívky.

Prvním titulem, který bude uváděn v Sále Břetislava Bakaly, bude autorské představení Bolka Polívky Sága aneb Vizovský zázrak. Diváci si ho budou moci v předpremiéře prohlédnout 11. dubna a světová premiéra je naplánována na den následující.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář