40. ročník pochodu do Ratíškovic

Tradiční turistický pochod kolem Ratíškovic láká každoročně až tisíc pěších i cyklistů z Ratíškovic i okolí. Založený před 41 lety, nabízí pět různě dlouhých tras a je součástí místního kulturního života. Jubilejní 40. ročník proběhl úspěšně a 41. ročník je plánován na 8. května 2024.


Pochod kolem Ratíškovic je tradiční a oblíbená turistická akce, která se každoročně koná v Ratíškovicích. Je to největší událost tohoto druhu v okolí a přiláká až tisíc účastníků všech věkových kategorií nejenom z Ratíškovic, ale i blízkého okolí a zahraničí. Pochod je určený pro pěší i cyklisty a nabízí celkem 5 různě dlouhých tras. Tato akce byla založena před 41 lety a od té doby se stala nedílnou součástí kulturního života v Ratíškovicích.

Organizátorky pochodu připravují a označují různé trasy s různými délkami, aby si účastníci mohli vybrat tu nejvhodnější pro sebe. 5 tras – 10, 15, 20, 41 a 70 km (z toho 2 pěší a 3 cyklo). Startovné je symbolické a k dispozici je slavnostní ceremoniál předávání medailí a diplomů, doprovodný program v cíli a občerstvení.

Pochod, který založil před 40ti lety pan Pavel Vacenovský s manželkou Marií, měl zviditelnit Ratíškovice jako obec, ale hlavně podporovat aktivní pohyb na čerstvém vzduchu u místních ale i přespolních krajanů. Velké poděkování patří také paní Heleně Vybíralové, jakožto organizátorské následnici, Marii Bardúnové a Martě Kordulové za nezapomenutelné ceremoniály předávání medailí, které pro pochod vymýšlí a vyrábí pan Pavel Němec.

V roce 2024 se těšíme a s elánem nám vlastním připravujeme 41. ročník, který bude opět a tradičně v den státního svátku 8. května od 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy