Kanálník riskoval život v brněnských stokách

Muž v Brně riskoval život při jízdě kanálem, video z akce získalo přes 30 tisíc zhlédnutí na YouTube. Experti varují před infekčními chorobami, utonutím, toxickými plyny a úrazy.


Podle posledních zpráv jednoho muže stálo jeho hledání dobrodružství téměř život. Na YouTube kanálu s názvem 'Kanálismus' se objevilo video, které ukazuje jízdu muže kanálem v Brně. Video, které se během týdne stalo velmi populárním, právě pokořilo hranici 30 tisíc zhlédnutí.

Záběry zachycují jak muž sjíždí skluzem DN 1200, kde voda stéká z pražské radiály až do odlehčovací komory potoka Čertůk v brněnských Pisárkách. Podle popisu videa šlo o 'čistou radost', ale výsledky mohly být pro účastníka katastrofické.

Účastník svůj riskantní výlet končí slovy 'haha, skoro jsem se podřel'. To je však jen malá ukázka nebezpečí, kterému se vystavil. Video dokonce komentuje i druhý muž, zvaný Jiřík Kanálník, který do jisté míry relativizuje celou situaci.

Jiřík Kanálník ve své reakci na video uvedl, že inspirace tímto videem by mohla být stejně riziková jako například geocaching při přecházení silnice nebo šplhání po stromech. Je však důležité si uvědomit, že lidé, kteří se rozhodnou pro takovou akci, musí nést plnou odpovědnost za svá rozhodnutí a své chování.

Naproti tomu zaměstnanci Brněnských vodáren a kanalizací mají k situaci mnohem vážnější přístup. Renata Hermanová, mluvčí společnosti, varuje před podobnými 'kousky'. Pohyb v kanálu bez patřičného zaškolení a vybavení může vést k ohrožení života. Hermanová vyzdvihla čtyři hlavní rizika: infekční choroby, nebezpečí utonutí, toxické plyny a riziko úrazu.

Dále podotýká, že seznam potenciálních nebezpečí není vyčerpávající. Ve skutečnosti je i možnost nalézt v kanále další nebezpečí, jako jsou například ostré a nebezpečné pednty. 'Pohyb v kanálech může být smrtelně nebezpečný bez patřičného školení a vybavení,' varuje Hermanová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy