Opilý řidič způsobil chaos v tunelu

Řidič osobního vozu v Brně odvážně vjel do Husovického tunelu proti proudu vozidel bez výstražných světel. Řidič skončil svůj nebezpečný manévr otáčením v tunelu, incident zachytila kamera.


Šokující incident vyvolal v minulém týdnu řidič osobního vozu, který zaváhal, avšak přesto odvážně vjel do Husovického tunelu z Merhautovy ulice, využívajíc tak pruh, který je určen pouze pro výjezd. Skutečnost, že jedná o chybný manévr, zdůrazňuje komplikovaná situace v této oblasti, způsobená uzavírkou mostu na Lesnou.

Podle mluvčí brněnských strážníků, Markéta Skřivánková, bylo zřejmé, že řidič zpočátku otálel. Když nicméně okolo projížděli pouze on sám, rozhodl se vjet napřímo do tunelu proti proudu vozidel a to bez zapnutých výstražných světel. Toto nevídané jednání bylo zachyceno na kamerách, které slouží k monitorování silnic.

Podle dostupných informací byli řidiči, kteří se k incidentu dostali na správné straně tunelu, schopni navzdory údivu reagovat včas a vyhnout se tak nebezpečnému protisměrnému pohybu vozidla. 'Řidič si brzy uvědomil, že jeho cesta nevede tímto směrem a zastavil. Jakmile ale auta přestala na chvíli projíždět, provedl další nezákonný a rozhodně nebezpečný krok - začal se otáčet přímo v tunelu. Jakmile se mu s otáčením podařilo, obratem z místa odjel,' přiblížila další nebezpečný prvek situace Markéta Skřivánková.

Řidič se však nestaral o to, že strážníci i republikoví policisté na místo dorazili během několika minut. Nestihli ho zastavit, ale naštěstí na záznamu byla patrná registrační značka auta. Tu bez prodlení strážníci předali příslušným orgánům. Video rovněž ukázalo, že za volantem seděl starší muž.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy