Strčil turistu z hradeb Špilberku, hrozí mu až 18 let vězení

Žalobce vyšetřuje případ, kdy je 37letý muž obviněn z pokusu o vraždu. Oběť měla být shozena z hradeb Špilberku. Pokud bude viník shledán vinným, hrozí mu 10-18 let vězení. Rozsudek bude vyhlášen 11. dubna.


Žalobce Ivan Hrazdira propůjčil svoji pohled na závažný incident, ve kterém je 37-letý obviněný obviněn z pokusu o vraždu. Po náročném vyšetřování se došlo k závěru, že poškozený byl svržen z hradeb Špilberku a při pádu utrpěl vážná zranění. Podrobnosti události jsou stejně strašidelné jak pohnutý příběh ze středověku. Pokud se potvrdí vina obviněného, čeká ho deset až osmnáct let ve vězení.

Hlavním důkazem obvinění je výpověď poškozeného, která však stojí sama za sebou a jediným svědcem obhajujícím obviněného je sám obviněný. Přítomni byli také další dva svědci, kteří byli v blízkosti scény a potvrdili, že obviněný Slovák, muž v bílém tričku, byl nejbližší k německému turistovi sedícímu na hradech.

Podle Hrazdiry, jestliže by náhoda nezahrála svou roli, mohla situace skončit ještě fatálněji, s poškozeným zemřelým z důsledku pádu. Avšak obviněný, Madarász, svou vinu opakovaně popírá a tvrdí, že věří ve spravedlivý proces. Kritizuje přitom rozpory v svědectví a zdůrazňuje, že nelze definitivně ukázat prst na něj jako na viníka.

Výpovědi obviněného se v průběhu vyšetřování měnily. Například tvrdil, že nevěděl, kde je a že si neuvědomoval nebezpečí, jenom aby následně změnil názor. Hrazdira doplnil, že obviněný se snažil přesvědčit ostatní, že skutečným viníkem je jeho bratranec. Minulé hlavní líčení však ukázalo, že bratranec si z daného večera nic nepamatuje.

Jeho obhájce namítal, že si z večera pamatuje příliš dobře a opakovaně lhal. Obhájce proto navrhoval, aby bratranec obviněného byl vyslechnut na detektoru lži. K tomu však soud nepřistoupil. Rozsudek bude vyhlášen 11. dubna Krajským soudem v Brně.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy