V Brně ožívá vesmírná mise

Výstava Space Mission v Brně představí originály z NASA z doby Apolla 11 a historii kosmonautiky. Návštěvníci uvidí motor rakety Saturn V, kameru Apollo 13 a další exponáty. Výstavu doplní virtuální realita, model řídicího centra raketoplánu Columbia a paluba orbitální stanice Mir.


Do krásných hlubin vesmíru vyráží výstava Space Mission s originály z NASA na základě Apolla 11, která se bude konat v Brně. Těší se na širokou škálu exponátů, které návštěvníkům umožní se ponořit do doby prvních letů do vesmíru a seznámit se s historií kosmonautiky.

V úvodu krátkého filmu se návštěvníci setkávají s fascinujícím příběhem objevování nových světů, od prvních družic přes psa Lajku, kosmonauty Gagarina a Armstronga, vesmírné závody mezi USA a Ruskem až po současné výzvy. V další části výstavy Apolla 11 posluchači spatří další originální artefakty that povětšinou pocházejí z misí americké vesmírné agentury NASA a muzea Cosmosphere.

Účastníci se těší na jedinečný exponát - originální kameru Apollo 13, která nakonec na Měsíci nepřistála. Nejcennějším exponátem výstavy však je motor rakety Saturn V, který nesl Apollo na Měsíc. Na světě existují pouze tři takové motory, a jeden z nich bude možné vidět právě na brněnské výstavě. Pořádá ji renomovaná JVS Group, která chce publiku připravit opravdu pestrý vesmírný zážitek.

Na výstavě se snoubí vzdělávání a zábava, zdůrazňuje ředitel JVS Group Viliam Šurič. Přítomni budou i odborníci z NASA, aby se návštěvníci mohli dotazovat na tematiku vesmírných dobrodružství. Velkou atrakcí bude model řídicího centra a paluby raketoplánu Columbia, který posloužil k průzkumu Marsu. Přístupná bude i návštěva interiéru orbitální stanice Mir, která návštěvníkům nabídne zážitek váhy absolutně nezatížený.

Na výstavě nebude chybět ani moderní technologie, jako je virtuální realita, která umožní návštěvníkům prožít start rakety jako její pilot nebo pasažér. Díky nejnovějším modulům virtuální reality mohou účastníci vesmírné pouti volit z mnoha stovek programů, které nabízejí exkurze do dalších vesmírných míst. V nabídce bude i zábavný park s názvem Space Camp, který nabídne závody marťanských autíček, kosmické skákací hrady a herna se stavebnicí Lego.

Výstava Space Mission v Brně je připravena bavit a informovat návštěvníky o historii a budoucnosti vesmírných expedic. Je to další unikátní příležitost pro všechny milovníky vesmíru, ať už dospělé či děti. Nejen, že Brno nabízí příležitost nahlédnout do tajů vesmíru, ale také ukazuje nejnovější pokroky v oblasti vesmírných výzkumů a vize, které v nás probouzejí nezadržitelnou touhu objevovat nové světy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy