Znovuotevření zámeckých zahrad Lysice

0

Lysický zámecký park, Blanensko, anglické parky, rekonstrukce, červen 2024, blog, region24


Lysický zámecký park na Blanensku se po dvou letech rekonstrukce znovu otevřel pro veřejnost 28. března 2024. Návštěvníci mohou obdivovat anglické parky a impozantní zámek, který prošel rekonstrukcí za 194 milionů korun. Slavnostní otevření zámku je naplánováno na červen 2024.

S přicházejícím jarem se v Lysicích na Blanensku znovu otevírají brány prohlídka milovaného zámeckého parku. Tento romantický zámecký komplex, zahrnující také rozlehlé anglické parky, byl po dvou letech intenzivní rekonstrukce zpřístupněn pro veřejnost dne 28. března 2024.

S radostí oznamujeme, že Lysické zámecké zahrady jsou nyní znovu připraveny přivítat všechny návštěvníky, kteří hledají oddech od ruchu města a chtějí se ponořit do krásy a klidu přírody, dotknout se křídla historie a opět cítit ten magický atmosféru tohoto místa. Již od čtvrtka je možné navštívit areál zámku a vychutnat si procházky mezi rozličnými druhy stromů a květin, které zdobí tento impozantní zámek.

Své brány v Lysicích otevřel romantický zámek, který prošel po dvouleté rekonstrukci, která byla realizována za celkovou částku 194 milionů korun. Práce na zámeckém areálu odstartovaly v podzimních měsících roku 2021 a dosud pokračují, s plánovaným dokončením prací na střeše zámku, které představují zbylou částku 18 milionů korun, do dubna příštího roku.

Slavnostní otevření zámku je naplánováno na červen 2024, kdy se očekává, že většina rostlin ve zámecké zahradě bude v plném květu. To znamená, že pro návštěvníky bude připravena stále se měnící scenérie rostoucích květin a rostlin, které budou rozmanité a nádherné v každé fázi růstu.

Až zavítáte na zámek, budete se moci procházet areálem sami, v každé místnosti však bude k dispozici průvodce, který vám poskytne doprovodný výklad a zodpovídá jakékoliv otázky. Věříme, že právě tato kombinace osobní svobody a kvalifikovaného výkladu průvodce vytváří perfektní podmínky pro objevování a pochopení bohaté historie a kultury tohoto jedinečného místa.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář