Radní Podzimek se seznamuje se svou funkcí, strávil den se záchranáři

Už více jak měsíc je Karel Podzimek krajským radním pro zdravotnictví. Seznamuje se svou funkcí, v červenci objel krajské nemocnice, kde se zajímal o jejich chod, aktuální problematiku a investiční akce. Nevynechal ani Zdravotnickou záchrannou službu Jihomoravského kraje.


Ve středu 2. srpna například strávil se záchranáři na výjezdu celodenní směnu. 

„Vůbec jsem netušil do čeho jdu. Směna mi začala v 6:30 a odstartovali jsme ji hned zástavou srdce. Paní 75 let se podařilo po půl hodině resuscitace stabilizovat a následně jsme ji převezli na urgentní příjem,“ popisuje radní Podzimek.

V průběhu dvanáctihodinové směny záchranný vůz vyjel celkem k šesti případům. Mezi nimi byla mozková příhoda, poranění plíce a zad, srážka automobilu se sanitkou či srážka dítěte na kole. 

„Nemohu slovy popsat, jak jsem se při každém zásahu cítil. Adrenalin při každém dalším oznámení a snaha pomoci a zachránit život. Chtěl bych nesmírně poděkovat všem záchranářům za to, co pro nás dělají,“ děkuje Karel Podzimek a zároveň dodává: 

„Při výjezdech jsme se často setkali s neohleduplnými řidiči, což dokazuje i jedna z nehod se záchranným vozem. Chtěl bych proto řidiče poprosit, aby byli ve střehu a umožnili záchranný vozům volný průjezd, protože při záchraně života opravdu rozhoduje každá sekunda,“ říká Karel Podzimek.

Kraj finančně podpořil nadační fond

Jihomoravských kraj si důležitost záchranné služby uvědomuje, o čemž svědčí řada investičních akcí i podpora dalších projektů. Nyní Jihomoravský kraj poskytl finanční prostředky ve výši 80 000 korun Nadačnímu fondu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje na projekt „Plyšový pes záchranář do sanitek“. Cílem tohoto projektu je pořízení plyšových hraček do sanitních vozidel a pro výuku a šíření osvěty poskytování první pomoci na základních školách. „Plyšový pes slouží jako psychická podpora pro děti, které jsou převáženy a ošetřovány v sanitních vozidlech, nebo při ošetřování člena rodiny pro zklidnění. Moc bych si přál, aby těchto dětí bylo co nejméně,“ říká závěrem Podzimek.

Zdroj: TZ Jmk.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy