Brno schválilo dvoumilionovou dotaci pro mistrovství republiky v e-sportu

0

brno, e-sport


Brněnští radní dnes rozhodli, že město přispěje dvěma miliony korun na Mistrovství ČR v mobilních a počítačových hrách 2023. Zbývá pouze, aby dotaci ještě schválilo zastupitelstvo. Turnaj, který Brno každoročně hostí, se uskuteční ve druhé půlce listopadu na výstavišti v pavilonu P.

Republikový šampionát je nejvýznamnější akcí elektronického sportu neboli e-sportu v Česku. „Událost organizuje společnost PLAYzone, s. r. o., jíž město poskytlo dotaci ve výši dvou milionů korun. Mistrovství se koná v Brně pravidelně již od roku 2015,“ podotkla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Turnaj se pořádá v termínu 24.–26. listopadu. Dějištěm e-sportovních zápasů se stane pavilon P brněnského výstaviště, kde se bude bojovat o prvenství hned v několika herních titulech. Za největší lákadlo se považuje finále ve hře Counter-Strike: Global Offensive.

„E-sport je inovativní a rychle se rozvíjející odvětví související s herním průmyslem, který v Brně dlouhodobě podporujeme. Proto jsem rád, že se právě Brno stalo tradičním hostitelem této vrcholné události. Část programu, v níž se čtyři nejlepší týmy utkají o hlavní trofej, mohou sledovat diváci přímo na tribunách. Mezi doprovodné aktivity se zařadí i veletrh či soutěže pro návštěvníky,“ doplnil zastupitel pro oblast strategického rozvoje Martin Příborský.

Mistrovství republiky patří pod festival LIFE!, který se věnuje tanci, sportu a právě počítačovým hrám. Předchozí ročník festivalu navštívilo celkově 23 tisíc lidí.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář