Město a Akademie věd ČR uzavřou memorandum, zaměří se na výzkum i popularizaci

0

brno, brno střed, výzkum


Brno podepíše s Akademií věd ČR memorandum, které prohloubí spolupráci ve výzkumu i při popularizaci vědy. Sdílení poznatků zároveň pomůže rozvoji města. Návrh schválili radní na svém zasedání.

„Memorandum posílí vzájemné fungování města a Akademie věd ČR. Cílem bude například společná podpora pracovišť zapojených do národních i mezinárodních programů. Dále půjde o sdílení odborných znalostí, jež se využijí k rozvoji Brna,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Dokument navíc vyzdvihuje popularizaci vědy napříč nejrůznějšími obory. „Spolupráce se očekává nejen v oblasti přírodních věd, ale také věd sociálních či humanitních,“ přiblížila brněnská zastupitelka pro oblast inovací a spolupráce s výzkumnými organizacemi Anna Putnová.

Slavnostní podpis memoranda se plánuje na pondělí 11. září od 14.30 v Rytířském sále Nové radnice. Zúčastní se ho primátorka města s předsedkyní Akademie věd ČR Evou Zažímalovou. Dostaví se i představitelé brněnských ústavů a poboček AV ČR nebo zástupci relevantních odborů magistrátu. Na akci se shrnou dosavadní společné úspěchy a představí se budoucí aktivity.

Nová dohoda naváže na současnou smlouvu o spolupráci, která platí od roku 2007.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář