Město vysadí novou zeleň v blízkosti Čertovy rokle

0

brno, brno střed, zeleň


Součástí stavebního povolení stavby Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí, Rokytova byla i podmínka výsadby zeleně v oblasti Čertovy rokle na Lesné. Tu nyní město splní. Radní dnes odsouhlasili smlouvu s Veřejnou zelení města Brna, podle které zde vysadí desítky jehličnatých i listnatých stromů a také keře. Příspěvková organizace města se bude o rostliny starat další tři roky po výsadbě.

„V souvislosti se změnou stavby Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí, Rokytova, která se týkala Nové Dukelské a přinesla i kácení stromů, nařídil stavební úřad městu vysadit náhradní zeleň mimo zábor stavby v oblasti Čertovy rokle. Proto nyní uzavíráme s Veřejnou zelení města Brna smlouvu, na jejímž základě v lokalitě přibude 133 stromů, jak jehličnatých, tak listnatých, a také 975 keřů. Výsadba a související úpravy jsou v plánu od začátku letošního října do 15. prosince,“ popsal náměstek primátorky Jaroslav Suchý.

„Kvůli změně stavby muselo jít k zemi jedenáct stromů. Vysazeno bude přes stovku nových dřevin, takže oblast Čertovy rokle bude ještě zelenější než dřív. Nejedná se o jedinou zeleň, která při stavbě velkého městského okruhu v těchto místech přibude. Počítá se s dalšími desítkami stromů i keřů přímo v oblasti stavby nebo v lokalitě Husovický kopec,“ dodal náměstek primátorky René Černý.

Za materiál, sadové úpravy i sazenice a veškeré práce zaplatí město celkem 848 099 korun bez DPH. Součástí smlouvy s Veřejnou zelení města Brna je také následná tříletá údržba zeleně, která vyjde na 398 017 korun bez DPH. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář