Stará hasička v Komíně se zvelebí, vzniknou zde dva nové sály

0

brno, brno střed, nové sály


Brněnští radní dnes vybrali společnost, která dá novou podobu kulturnímu centru Stará hasička v Komíně. Zrekonstruuje ji MANAG, a. s., za bezmála 45 milionů korun bez DPH. Uvnitř se počítá se dvěma společenskými sály nebo klubovnami. Změní se i prostor před budovou.

O veřejnou zakázku usilovaly tři subjekty, z nichž nejvýhodnější nabídku předložila společnost MANAG, a. s. Rekonstrukce bude stát 44 410 975,30 koruny bez DPH. „V budově nově vznikne velký a malý sál, kde se plánují společenské akce. Dále neschází sociální zázemí a klubovny s bezbariérovým přístupem,“ vyzdvihuje náměstek primátorky města Brna René Černý.

Z původní hasičky zůstanou pouze dvě obvodové stěny, jež zachovají historický ráz budovy. Kolem nich následně vyroste nová stavba, před níž přibudou stromy či vodní prvky. Zároveň se připraví veřejné i slavnostní osvětlení a přesune se zastávka MHD. Na venkovní část projektu byla schválena dotace ze Státního fondu podpory investic, která činí 19 826 803,48 koruny.

Vytápění budovy zajistí tepelné čerpadlo s klimatizací. Stará hasička tak bude energeticky nenáročnou
a ekologicky šetrnou.

Rekonstrukce začne letos na podzim a potrvá rok a půl. Vizualizace kulturního centra je ke zhlédnutí na stránkách Kanceláře architekta města Brna.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář