Díky dotaci vzniklo sedm nových zelených střech

Dotační program, který podporuje vznik zelených střech v Brně, zdárně pokračuje. Každý rok se postupně jednotlivé projekty realizují a uzavírají. Aby bylo možné proplatit náklady, je třeba schválení brněnských zastupitelů. Těm dnes radní na své schůzi doporučili zabývat se dalšími sedmi ozeleněnými střechami.


„Ekodotace Zeleň střechám v Brně funguje od roku 2019 a za tu dobu bylo podáno už 360 žádostí. Ty se vyřizují průběžně po celý rok, protože přihlašování probíhá mezi 1. únorem a 31. říjnem. Dnes jsme doporučili schválit zastupitelům finální vyúčtování dalších sedmi projektů s celkovou hodnotou dotace 3 465 000 korun,“ vysvětlil náměstek primátorky města Brna pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý.

Pro letošní rok je na dotační program na podporu vytváření zelených střech vyčleněno 19 milionů korun. Maximální výše dotace na 1 m2 zelené střechy činí 1 400 korun. Mimo to jsou v rámci podpory hrazeny také výdaje spojené s pořízením statického posudku až do výše 10 000 korun. Minimální podporovaná plocha zelené střechy je 10 m2 a maximální 1 000 m2.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.06.2023 07:41




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy